Canada

Vancouver, British Columbia

1-778-952-4111

24/7 Customer Support

Mon - Fri: 9:00 - 17:30

CV آکادمیک حرفه ای

چگونه یک CV آکادمیک حرفه ای بنویسیم؟

مهم نیست که در چه مرحله ای از حرفه آکادمیک خود هستید ، داشتن یک CV آکادمیک حرفه ای ضروری است. درخواست برای تحصیل دردانشگاه ، کمک هزینه تحصیلی ، بورس تحصیلی و حتی کنفرانس ها همه شما را ملزم به ارائه CV آکادمیک می کنند. این مدرک با رزومه کاری متفاوت است و قالبی منحصر به فرد دارد.

افرادی که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند باید مدارکی را تهیه کنند و آن را جهت اخذ پذیرش به دانشگاه مورد نظرشان ارسال کنند . یکی از این مدارک  cv است . نحوه نوشتن cv بسیار مهم است و در نگارش آن باید به موارد زیادی دقت کرد  .

 c مخفف کلمه Curriculum برنامه تحصیلی و v مخفف کلمه vitae به معنی دوره و تاریخچه است. پس در واقع   cv  همان تاریخچه ای از دوران تحصیلی یک فرد به حساب می آید.

نوشتن یک سی وی

برای نوشتن یک سی وی CV محدودیتی در تعداد صفحات ندارید اما این سند تنها باید شامل اطلاعات ضروری و موردنیاز باشد. دقت داشته باشید که صرفا طولانی تر شدن رزومه کاری تاثیر چندانی در موفقیت شغلی و تحصیلی شما ندارد و فرم رزومه طولانی که با اطلاعات قدیمی و بی ارزش و غیرمرتبط پرشده باشد هیچ برتری نسبت به یک نمونه رزومه کوتاه تر ندارد.

تفاوت بین رزومه و CV

اگرچه رزومه (Resume) و CV هردو تاریخچه‌ای از فعالیت‌ها هستند، رزومه بیشتر بر دستاوردهای حرفه‌ای کاری متمرکز است، اما CV بیشتر بر دستاوردهای تحصیلی تأکید دارد. بنابراین اکثر دانشگاه‌ها از متقاضیان CV می‌خواهند. مهم‌ترین استثناء در این مورد دوره‌های مدیریت کسب‌وکار (MBA) هستند که اکثر دانشگاه‌ها از متقاضیان رزومه درخواست می‌کنند.

علاوه بر مشخص کردن دانشگاه یا دانشگاه‌هایی که در آن (آنها) تحصیل کرده‌اید، مدارک تحصیلی و زمان فارغ‌التحصیلی، باید برخی از مرتبط‌ترین دوره‌هایی که گذرانده‌اید و جوائز و افتخارات تحصیلی‌ای که کسب کرده‌اید (به ویژه آنهایی که بیشتر به موضوع تحصیلی شما ارتباط دارند) را نیز ذکر کنید.

البته نباید بیش از حد وارد جزئیات شوید. هر بخش از رزومه تحصیلی باید تنها اطلاعات مهم را در قالب ۲ تا ۴ مورد، شامل شود.

بخش‌های متداول در رزومه تحصیلی

رزومه تحصیلی

1- علایق پژوهشی (Research Interests):

موضوعات علمی-پژوهشی مورد علاقه شما در حوزه تحصیلات و کارهای پژوهشی‌تان. این بخش نشان می‌دهند که شما به موضوعاتی مربوط به دوره مورد نظر علاقه دارید.

2- تحصیلات (Education):

فهرست مدارک تحصیلی با ترتیب زمانی معکوس (اگر معدل شما نکته مثبتی در CV  شماست آن را ذکر کنید).

3 – مقالات و کتاب‌های منتشرشده (Publications):

لینک مربوط به هر مقاله را روی آن قرار دهید تا کمیته پذیرش بتواند نمونه‌هایی از نوشته‌های شما داشته باشد.

4 – افتخارات و جوایز  (Honors and Awards):

تنها موارد بسیار ارزشمند را ذکر کنید.

5 – سوابق تدریس (Teaching Experiences):

تدریس به عنوان استاد، حل تمرین و معلم را ذکر کنید؛ اینکار علاقه شما به زندگی/کار دانشگاهی را نشان می‌دهد.

6 – سوابقه کاری (Work Experiences):

سوابق کاری را بیان کنید (اولویت با سوابق کاری مرتبط است).

7 – مهارت‌های کامپیوتری (Computer Skills):

مهارت‌های کامپیوتری که می‌تواند برای گذراندن دوره مورد نظر لازم باشد را ذکر کنید.

8 – مهارت‌های زبانی (Language Skills):

مدارک آزمون‌های زبان (IELTS، TOEFL، GRE  و…) خود را ذکر کنید. همچنین لیستی از زبان‌هایی که بر آنها تسلط و یا با آنها آشنایی دارید را با ذکر سطح خود در آن زبان بیان کنید.

9 – عضویت در سازمان‌ها (Memberships):

اگر در سازمانی عضو هستید که با موضوع رشته تحصیلی مورد نظر ارتباط دارد و یا فعالیت‌های اجتماعی و دانشگاهی شما را نشان می‌دهد، بیان کنید.

ساختار CV یکی دیگر از مشخصات مهم آن است که باید شامل موارد زیر باشد:

  • یک سربرگ (header) شامل نام و اطلاعات تماس
  • بخش‌هایی واضح با عنوان‌هایی (heading) برای تأکید بر محتوای فنی، مانند سوابق کاری مرتبط relevant) work experience)، حوزه‌های علمی مورد علاقه areas of scientific interest) ) و مهارت‌ها و تکنیک‌های آزمایشگاهی (laboratory skills and techniques)
  • ورود اطلاعات به ترتیب زمانی معکوس )از جدید به قدیم(
ساختار CV

اشتباهاتی که در نوشتن سی وی CV نباید انجام دهید:

  • وسوسه شدن برای ساخت یک سی وی CV خلاقانه

سی وی CV شما بر خلاف یک رزومه باید همواره ظاهری ساده و رسمی داشته باشد و در نوشتن مطالب باید از یک فونت ساده استفاده کنید. ممکن است اکثر افراد تصور کنند که این کار سی وی CV آن ها را خسته کننده و کسل کننده خواهد کرد و تاثیر منفی در پذیرش آن ها خواهد داشت.

برای نسخه چاپی نیز از برگه ی سفید استفاده کرده و سرتاسر رزومه کاری باید از رنگ جوهر مشکی استفاده شود و از نوشتن فایل رزومه رنگی با رنگ جوهر های مختلف (به عنوان مثال رنگ آبی برای عناوین بخش ها) پرهیز کنید و یک فرم رزومه کاملا رسمی و سیاه و سفید آماده کنید.

  • فرمت فایل رزومه را چک کنید.

حتماً آگهی پذیرش را چک کنید و مطئن شوید که شرکت یا دانشگاه مورد نظرتان، سی وی CV را در چه فرمتی از شما خواسته است و چه نوع فایلی (word) یا (PDF) برای آن ها قابل قبول خواهد بود

  • در نمونه رزومه اطلاعات واقعی و صحیح بنویسید.

نوشتن اطلاعات غیر واقعی و نادرست در نمونه رزومه برای شما عواقب منفی به همراه خواهد داشت. 

  • سی وی CV را خیلی شخصی ننویسید.

از نوشتن اطلاعات شخصی خود هم چون سرگرمی ها و تفریحات و علاقه مندی هایتان یا خصوصیات فیزیکی خود پرهیز کنید.

  • حرفه ای بودن سی وی CV را حفظ کنید.

به عنوان مثال مطمئن شوید که آدرس ایمیل شما حرفه ای است. استفاده از آدرس ایمیل غیر حرفه ای یا هر گونه نشانه ای که در سی وی CV عوامانه و غیر حرفه ای به نظر برسد به راحتی باعث حذف رزومه کاری شما خواهد شد.

  • سی وی CV را چندین بار چک و ویرایش کنید.

رزومه را بارها و بارها چک کنید و هرگونه اشتباه تایپی و املایی و تمامی خطای گرامری موجود در سی وی CV را پیدا کرده و اصلاح کنید. از یک دوست تیز بین و توانمند در زمینه زبان کمک بگیرید و از او بخواهید سی وی CV تان را برای هرخطای احتمالی موجود بررسی کند و در اصلاح آن ها به شما کمک کند. یک خطای کوچک تایپی املایی شما را فردی بی دقت و نامرتب جلوه می دهد و به هیچ وجه از یک فرد تحصیل کرده این اشتباهات پذیرفته نخواهد شد. به همین دلیل سی وی CV شما با کوچک ترین اشتباه املایی و گرامری توسط دانشگاه یا شرکت مورد نظر حذف خواهد شد.

در این تصویر می توانید یک نمونه از رزومه  تحصیلی را نگاه بیاندازید تا یک ایده کلی برای شما ساخته شود.

فرایند سفارش CV آنلاین
[hfe_template id='369']

آخرین مقالات

سوالی دارید ؟ بپرسید